Bored Ape Yacht Club

Om te gaan handelen in NFT’s is het niet alleen belangrijk om te weten hoe je hiermee aan de slag kunt gaan, maar ook wat je mogelijkheden zijn in het verhandelen van NFT’s. NFT’s komen in verschillende uitvoeringen, waaronder in collecties.

 

Een van de bekende NFT collecties op dit moment is de Bored Ape Yacht Club. Wat is de Bored Ape Yacht Club precies, hoe kun je hier deel van uit gaan maken en wat heb je hiervoor nodig? We leggen het je allemaal uit op deze pagina.

Bored Ape Yacht Club​

Wat is Bored Ape Yacht Club?

Bored Ape Yacht Club is een verzameling van NFT’s, een spel en een community. Het is een NFT project dat in maanden tijd is uitgegroeid tot een zeer succesvolle community. De Bored Ape Yacht Club NFT’s kun je verhandelen, maar het zijn ook je membership voor deze club.

 

NFT’s zijn digitale tokens die je gebruikt als certificaat van echtheid. Apen zijn bekende figuren in de cryptowereld: voor de Bored Ape Yacht Club zijn er 10.000 gemaakt. De apen hebben stuk voor stuk een unieke combinatie van uiterlijke kenmerken. Van achtergrondkleur en kleding tot ogen, hoeden en de expressie van het gezicht zijn manieren waarop de apen van elkaar verschillen.

Koop een Bored Ape via OpenSea

Bored Ape Yacht Club is in 2021 gestart en is dan ook nog volop in ontwikkeling. Zo is het clubhuis in aanbouw en komen er telkens nieuwe faciliteiten bij. Alle 10.000 apen zijn verkocht en worden verhandeld via NFT marktplaats OpenSea. Met een zogenaamde Bored Ape heb je niet alleen een uniek verzamelobject te pakken, maar heb je ook toegang tot alles dat de Bored Ape Yacht Club te bieden heeft. Wanneer je de eigenaar wilt worden van een aap kun je deze via OpenSea proberen te bemachtigen. Je hebt dan een account bij OpenSea nodig en een wallet voor Ethereum (ETH).

NFT’s zijn een nieuwe vorm van kunsthandel en de belangrijkste handelsregels gelden dan ook bij het kopen en verkopen van Bored Apes. De waarde van een Bored Ape is groot: de belangstelling voor deze apen is gigantisch en dat voorspelt veel goeds. Onlangs werd bekend dat zanger Justin Bieber maar liefst 1,1 miljoen euro betaalde voor een digitale afbeelding van een Bored Ape. De Bored Ape Yacht Club is dan ook zeer populair onder celebrities. Ontdek of jij nog een Bored Ape kunt bemachtigen om deel uit te kunnen maken van deze unieke club!