DMarket

Het kopen en verkopen van NFT’s doe je op een online ‘marktplaats’. Maar hierbij heb je verschillende mogelijkheden, waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken. Een van de opties is DMarket: een bedrijf dat in de top 3 staat van marktplaatsen voor NFT’s. Reden genoeg om meer te ontdekken over dit platform: hier lees je alles wat je moet weten over DMarket.

Wat is DMarket?

DMarket is een online platform voor de handel in NFT’s. Het bedrijf werd in 2017 opgericht in Delaware (Verenigde Staten). Alle transacties op dit platform worden uitgevoerd op de Ethereum blockchain. Sinds de oprichting van het platform zijn er al meer dan 40 miljoen transacties uitgevoerd: DMarket behoort daardoor tot de top 3 marktplaatsen voor de handel in NFT’s. DMarket biedt voornamelijk tokens aan voor computergames in e-sport. Het bedrijf richt zich vooral op fanatieke gamers, maar ook op liefhebbers van e-sports.

DMarket mogelijkheden

Bij DMarket zijn er verschillende mogelijkheden. Als gamer of e-sports liefhebber kun je hier terecht voor het kopen en verkopen van NFT’s. Het platform biedt meerdere manieren aan om een NFT te kopen of verkopen. Je kunt onder andere de tokens voor een vaste prijs aanbieden. Verder is het mogelijk om een hoger bod te accepteren, maar kun je ook een veiling regelen voor een token. De website plaatst ook blogs en artikelen met relevante informatie, statistieken, guides en meer.

 

Het aanbod van DMarket bestaat vooral uit tokens voor games en e-sports. Het aanbod bestaat uit pantsers, skins en wapens voor populaire game-karakters van spellen als NAVI, Maincast, Decentraland, Life Beyond, Team Fortress 2 en meer. De collectie van NFT’s bij DMarket is zeer uitgebreid: er zijn ook verschillende zeldzame tokens verkrijgbaar. Je kunt eenvoudig en snel gebruik maken van filters op de website voor onder andere prijsbereik, wapens of itemtype. Zo kun je effectief en snel navigeren op de website.

Voordelen

  • DMarket staat in de top 3 marktplaatsen voor NFT’s en kan daarmee worden gezien als betrouwbaar.
  • Het aanbod van DMarket is zeer groot.
  • Het aantal betaalmogelijkheden is uitgebreid.

Nadelen

  • Het is bij dit platform niet mogelijk om collectibles te verzamelen.
  • De klantenservice biedt niet altijd de nodige ondersteuning.

Betaalmogelijkheden

Bij DMarket zijn er meerdere betaalmogelijkheden beschikbaar. Zo is het mogelijk om transacties uit te voeren met cryptovaluta als Bitcoin en Ethereum. Verder zijn er verschillende internationale betaaldiensten beschikbaar waar je gebruik van kunt maken op de website. Betalen met VISA en Mastercard behoort tot de mogelijkheden, evenals e-wallets Neteller en PayPal.

Is DMarket betrouwbaar?

Er zijn verschillende redenen om aan te nemen dat DMarket een betrouwbaar platform is. In de eerste plaats wordt de aankoop van iedere NFT vastgelegd op de Ethereum blockchain: dit gebeurt middels een smart contract. Verder maakt DMarket gebruik van two-factor IP-authenticatie. Dit betekent dat gebruikers hun identiteit moeten bevestigen wanneer ze vanaf een nieuw IP-adres inloggen. Ook de mogelijkheid om te kunnen betalen met internationale betaalmethodes is een teken van betrouwbaarheid en veiligheid. Tot slot zijn de beoordelingen van zowel professionele recensenten en gebruikers goed.