Hoe maak je een NFT?

De populariteit van NFT’s groeit en daarmee is ook meer vraag naar het maken van eigen NFT’s. De waarde van NFT’s schiet omhoog waardoor het nog aantrekkelijker is om hier zelf mee aan de slag te gaan. Maar hoe kun je hier zelf mee aan de slag gaan en hoe maak je een NFT? Dat lees je hier!

Hoe maak je een NFT

NFT maken in 4 stappen

Een NFT is een non-fungible token. Dit is een onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat. Het is een unieke token die gekoppeld kan worden aan een digitaal object. Het is mogelijk om je zelfgemaakte NFT’s te verkopen, maar je kunt NFT’s ook verhandelen zodat ze in waarde groeien. Het zelf maken van NFT’s doe je in 4 stappen:

 

  1. Een thema kiezen
  2. Kunst creëren
  3. Details bepalen
  4. NFT maken

Stap 1: Een thema kiezen

Kies eerst voor een thema. Een succesvolle NFT begint met een goed en vooral duidelijk thema. Dieren zijn een populair thema, evenals politiek of andere actuele onderwerpen. Veel mensen zijn op zoek naar NFT’s die ze als profielfoto kunnen gebruiken. Wil je een opvallende NFT creëren, kies dan voor een uniek thema waarmee je eruit springt. 

Stap 2: De kunst creëren

Natuurlijk moet je als volgende stap ook daadwerkelijk de kunst gaan creëren. Je kunt dit op meerdere manieren doen. Maak kunst in een digitaal programma of creëer iets met de hand wat je vervolgens inscant en tot een JPEG maakt.

Je kunt er ook voor kiezen om een kunstenaar in te huren: zorg er wel voor dat jij de commerciële rechten van het kunstwerk in handen houdt.  Muziek maken en dit in een mp3-bestand zetten behoort ook tot je mogelijkheden!

Stap 3: Details bepalen

Je moet verschillende keuzes maken in het maken van een NFT.

Een belangrijke keuze is welke blockchain je wilt gebruiken. De populairste optie is Ethereum, maar er zijn ook andere blockchains die NFT’s toelaten, zoals Polygon en Solana. Bij Polygon kun je gebruik maken van bekende marktplaatsen als Rarible en OpenSea. Bij Solana maak je gebruik van Solanart of Solsea.  

Stap 4: NFT maken

Daarna ga je de NFT echt maken. Je hebt eerst een wallet nodig op de marktplaats waar je de NFT op wilt zetten. Daarna koop je crypto aan om vergoedingen te kunnen betalen.

Daarna kun je jouw account gebruiken en je NFT uploaden. Wat je hiervoor nodig hebt is afhankelijk van het type bestand dat je gaat uploaden. Kies daarna een prijs waarvoor je de NFT wilt verkopen. Nadat je op ‘create item’ hebt geklikt heb je officieel je eerste NFT gemaakt!

 

NFT kopen? Kijk hier.

 

Meer over Opensea.io weten? Lees je in.

 

Ook leuk: