Cryptopunk NFT

Als het gaat om NFT zijn er al heel wat ontwikkelingen voorbij gekomen. NFT’s zijn er in verschillende soorten. Zo is het ook mogelijk om een collectie te verzamelen. Onder andere de Cryptopunk NFT collectie is hier een voorbeeld van. Wat is Cryptopunk NFT precies en hoe kun je deze kopen? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over Cryptopunks en ontdek je wat jouw mogelijkheden zijn. 

Cryptopunk NFT

Wat is Cryptopunk NFT?

Cryptopunk NFT is een van de eerste NFT’s in de vorm van een collectie, welke in 2017 werd op de markt werd gebracht. De collectie kent 10.000 kleine figuren, gemaakt van pixels. Alle figuren zijn uniek en hebben verschillende kenmerken. Onder andere de alien-figuren en de gorilla-figuren zijn veel waard, omdat er hier maar respectievelijk 9 en 24 van zijn. Larva Labs, een groep van twee creatieve technici,is het brein achter de collectie van Cryptopunk NFT. De Cryptopunk NFT’s zijn gebouwd op de Ethereum blockchain.

 

Van iedere Cryptopunk NFT is er maar één: dit betekent dat ze zeer waardevol zijn voor verzamelaars. In 2017 kwam deze collectie online en werden ze verkocht voor enkele honderden dollars per stuk. Inmiddels is de waarde van een goedkope Cryptopunk NFT meer dan 250.000 euro. De bedragen lopen nog hoger op voor de zeldzame Cryptopunks. De duurste werd onlangs verkocht voor 7,5 miljoen euro. Voor verzamelaars is het leuk om een uniek bezit te hebben, waardoor ze veel geld over hebben voor een Cryptopunk NFT. 

Alles over Cryptopunk NFT kopen

Cryptopunk NFT kopen is mogelijk: het ligt er vooral aan wat je wilt en hoeveel geld je ervoor over hebt. De meeste NFT’s worden verkocht via OpenSea, een grote marktplaats voor NFT’s. Door hier een account aan te maken is het mogelijk om Cryptopunk NFT’s te vinden en deze te kopen. Je betaalt ze middels de crypto Ethereum.

 

Heb je al een Cryptopunk NFT in je bezit en wil je deze verkopen? De verwachting is dat de prijzen nog meer gaan stijgen door de toenemende populariteit van NFT’s. Er gaan hoge bedragen rond voor NFT’s en daarom is het slim om te wachten tot het juiste moment. Het kopen en verkopen van NFT’s doe je via een marktplaats als OpenSea. Er zijn ook andere marktplaatsen te vinden. Je kunt hier jouw NFT uploaden en verkopen. Ook kun je zelf een NFT creëren, uploaden en verkopen.