NFT Kopen

NFT is de afkorting van Non-fungible tokens. NFT zijn digitale tokens die van eigenaar op eigenaar over kunnen gaan.  Kunstenaars of artiesten kunnen hun gemaakte werkt verkopen met beperkt risico omdat er van ieder kunsstuk maar 1 is door de digitale code. Qua vormgeving kan er een kopie worden gemaakt, maar uiteindelijk is er maar 1 echte versie van een kunstwerk waardoor het eenvoudig te herleiden is wat het originele kunststuk is. NFT is te koop op verschillende platformen zoals op Opensea.io. 

NFT kopen

NFT kopen?

NFT staat voor Non fungible token. NFT’s biedt een technologie om eigenaarschap toe te kennen aan digitale objecten. Dat is vermoedelijk nog geen begrijpbare taal. Om NFT te ontleden kijken we naar de deelwoorden. “Niet-fungeerbaar” betekent min of meer dat het uniek is en niet kan worden vervangen door iets anders. 

 

 

NFT kopen: wat zijn je mogelijkheden?

Steeds meer mensen kiezen voor de aankoop van NFT’s, digitale certificaten die volledig uniek zijn en daardoor zeer waardevol. Wanneer jij graag NFT’s wilt kopen is het goed om te weten hoe je dit moet aanpakken en wat hierin je mogelijkheden zijn. Op deze manier ben je in staat om de juiste actie te ondernemen en eigenaar te worden van NFT’s. Wat heb je nodig en hoe werkt het aankoopproces? Dat leggen we hier aan je uit.

Dit moet je weten over NFT kopen

Het is voor iedereen mogelijk om een NFT te kopen. Deze digitale tokens waarborgen het eigenaarschap van een bestand dat gekoppeld is aan de NFT. Er hangt vaak een hoog prijskaartje aan NFT’s, maar dit komt omdat je niet alleen betaalt voor een bestand dat vastzit aan de token. Je betaalt ook voor het eigenaarschap en daarnaast is het ook mogelijk om een NFT weer te verkopen. Het kopen en verkopen van NFT’s gebeurt op een NFT Marketplace. Verderop lees je hoe het aankoopproces van NFT’s werkt.

Het aankoopproces van NFT’s

Wil je NFT kopen? Dan is het goed om te weten hoe je dit moet aanpakken. Het kopen van een NFT hoeft niet veel tijd te kosten, maar het is wel belangrijk om dit goed te doen, zodat je zeker weet dat je de juiste keuzes maakt. Hier vind je een handig stappenplan voor NFT kopen:

Stap 1: Creëer een crypto wallet

NFT’s koop je met cryptomunten en voordat je de tokens wilt aanschaffen moet je eerst een startkapitaal van cryptomunten hebben. Je kunt geld wisselen naar cryptomunten om zo aan de slag te gaan met het kopen van NFT’s. Het is aan te raden om je eerst meer te verdiepen in cryptocurrency, zodat je beter inzicht hebt in het proces.

Stap 2: Verken de NFT Marketplace

Je koopt NFT’s op een NFT Marketplace, een soort marktplaats voor NFT’s. Vanwege het ruime aanbod aan ‘marktplaatsen’ is het belangrijk om vooraf te weten welke soort NFT’s je op welke Marketplace kunt kopen. Enkele bekende Marketplaces zijn SuperRare, OpenSea en Rarible. Bij de laatste twee kun je NFT’s kopen en zelfgemaakte NFT’s verkopen. SuperRare is een Marketplace voor unieke kunstwerken die je middels NFT’s kunt kopen.

Stap 3: NFT kopen

Nu je weet wat je wilt kopen en je wellicht iets hebt gevonden, kun je een bod plaatsen op de gekozen Marketplace. Een NFT wordt meestal als veiling verkocht, maar kan ook voor één verkoopprijs worden aangeboden. Een goedkope NFT kan uiteindelijk duurkoop zijn, omdat je hier vaak extra administratiekosten voor betaalt. Kijk hier mee uit en doe je aankoop wanneer de markt gunstig is.

Wil jij graag NFT kopen? Het is vrij eenvoudig om hiermee aan de slag te gaan. Volg de bovenstaande stappen en doe je aankoop! Zodra je eenmaal NFT’s in je bezit hebt, bepaal je zelf wat je hiermee gaat doen. Ga je ze verhandelen of ga je hiermee aankopen doen? Ontdek zelf de uitgebreide mogelijkheden met NFT’s.

 

Kom ook meer te weten over Beeple Art of Opensea.io.

 

NFT verkopen? Lees dan dit artikel.

 

Leestip: Hoe maak je een NFT? 

 

Ook leuk: