Opensea
In je zoektocht naar een goede marketplace voor het kopen van NFT’s heb je meerdere mogelijkheden. Een van je opties is OpenSea, een grote naam in de wereld van ‘marktplaatsen’ voor het kopen en verhandelen van NFT’s. Wat is OpenSea precies, wat zijn je mogelijkheden en hoe betrouwbaar is dit platform? Hier lees je alles wat je moet weten over Opensea.
Opensea .io

Wat is OpenSea?

OpenSea is een gedecentraliseerde applicatie, opgericht in 2017. Het is een platform waarop het mogelijk is om te handelen in NFT’s, non-fungible tokens. Op dit moment is OpenSea een van de grootste, meest gebruikte maar ook een van de oudste platforms voor handelen in NFT. Het platform haalde miljoenen dollars uit investeringen, waardoor het goed mogelijk is om te blijven ontwikkelen en verbeteren. Dit maakt OpenSea dan ook erg aantrekkelijk om te gebruiken.

OpenSea mogelijkheden

Bij OpenSea heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt hier NFT’s kopen en verkopen, maar je kunt ze ook zelf maken. Hierin onderscheidt OpenSea zich van veel andere Marketplaces.

 

 

Je kunt een NFT maken via een handleiding, maar je hebt alle vrijheid om zelf je gang te gaan. Heb je al eerder NFT’s gemaakt? Deze kun je gemakkelijk en snel uploaden om ze vervolgens te gaan verhandelen.

 

Het aanbod van OpenSea is ruim: er worden meer dan 20 miljoen digitale goederen aangeboden. Dit loopt uiteen van kunstwerken en ruilkaarten tot verzamelitems en sport tokens. Via het tabblad ‘Browse’ navigeer je door diverse categorieën en behoudt je het overzicht.

 

Wanneer je een NFT wilt kopen moet je eerst een account aanmaken bij het platform. Middels veiling of één koopprijs worden NFT’s verkocht.

 

Voordelen

OpenSea is een bekende en betrouwbare partij dat al jarenlang bestaat.

Het aanbod is zeer ruim, je hebt de keuze uit meer dan 20 digitale goederen
Je kunt hier NFT’s kopen en verkopen, maar ook maken en uploaden
De website is overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken.

Nadelen

Het is alleen mogelijk om te betalen met crypto, waardoor je deze eerst moet bezitten om te kunnen handelen in NFT.

Betaalmogelijkheden

De betaalmogelijkheden bij OpenSea zijn nog niet heel uitgebreid. Het is alleen mogelijk om te betalen met cryptocurrencies. De meeste transacties worden gemaakt in Ethereum (ETH). Het is niet mogelijk om te betalen met creditcard, bankpas of Paypal.

Je moet eerst cryptocurrency bezitten in een wallet om een aankoop te kunnen doen op OpenSea. Dit past goed bij het platform maar kan voor gebruikers beperkingen opleveren.

 

Je zult eerst cryptocurrency moeten kopen: het is belangrijk je van tevoren goed te verdiepen in de cryptomarkt, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Koop alleen je cryptocurrency als de markt gunstig is.

Is OpenSea betrouwbaar?

OpenSea is een betrouwbare partij. Het platform bestaat al sinds 2017 en heeft sindsdien nog nooit te maken gehad met fraude of soortgelijke praktijken.

 

Ook worden alle transacties gebaseerd op een smart contract waardoor je verzekerd bent van extra veiligheid.

Je NFT’s worden tot slot niet bewaard op het platform zelf, waarmee onder andere risico op hacks worden verkleind. Je kunt er vanuit gaan dat je met OpenSea kiest voor een betrouwbare NFT Marketplace. Ontdek zelf je mogelijkheden met dit platform!