NFT Verkopen: Zo doe je het in 5 stappen

Stel: je hebt je eigen NFT gemaakt, geupload en op je NFT marktplaats gezet. Wat is nu de volgende stap? Natuurlijk wil je jouw NFT’s verkopen, maar het is wel belangrijk om te weten hoe je dit precies moet doen. Hier lees je hoe je in 5 stappen jouw NFT’s kunt verkopen.

NFT Verkopen

Stap 1: Maak een MetaMask account

De eerste stap is het aanmaken van een account bij MetaMask. Dit is een online wallet waarin het mogelijk is om in-app aankopen te kunnen doen. MetaMask zorgt ervoor dat je een account hebt die verbinding maakt met je browser. Zorg ervoor dat je MetaMask download via metamask.io: je weet op deze manier zeker dat het echt is. Er zijn namelijk veel neppe tools in de omloop. 

Stap 2: Zet ETH in je wallet

Je hebt ook ETH (ethereum) nodig in je wallet om transacties te kunnen doen. Je maakt bijna altijd gebruik van de Ethereum blockchain en hoewel het gratis is, betaal je wel kosten om een token te verzenden en valideren. Daarvoor heb je ETH’s nodig.

Stap 3: Meld je aan bij een NFT marktplaats

Om jouw NFT’s aan te kunnen bieden, moet je je aanmelden bij een crypto NFT marktplaats. HIer is het mogelijk om NFT’s te maken. Een van de beste en meest goedkope opties is OpenSea. Ze bieden een gratis service voor het maken van NFT’s. Wel betaal je voor het valideren van de tokens.

Stap 4: NFT’s uploaden

De volgende stap is het uploaden van je NFT’s naar OpenSea of een andere marktplaats. Dit kan door je aan te melden en op ‘create’ te klikken. Je voegt dan het bestand van je NFT toe. Dit kan van alles zijn (JPEG, MP3, etc). Daarna bepaal je een prijs en vul je nog wat andere details in. Daarna klik je op ‘create item’ en heb je jouw NFT gemaakt.

Stap 5: NFT op de blockchain versturen

Daarna kun je jouw NFT op de blockchain versturen voor je eigen unieke token. Dit is de fase waarin de token gevalideerd wordt. Als dit eenmaal gedaan is, kun je doen wat je zelf wilt. Je kunt een kunstwerk creëren en voor veel geld verkopen maar ook grappige NFT’s naar vrienden sturen. Verhandel je NFT’s op jouw manier!

Het verkopen van NFT’s hoeft niet veel moeite te kosten. Het is goed om te weten wat je moet doen en welke mogelijkheden je hebt. Verdiep je in de verschillende marktplaatsen om te ontdekken waar jij jouw NFT’s wilt verkopen.

Meer weten over hoe je NFT’s koopt? Lees dit artikel en/of kijk op Opensea.io

Tip: Kijk ook naar Beeple Art.

Bekijk ook:

  1. Nifty Gateway Afnemende Vraag Op Primaire-en secundaire markten
  2. NFT verkopen in 5 stappen