Beeple Art: Wat is het en wat moet je weten?

Het kopen en creëren van NFT is enorm populair: al heel veel kunstenaars gingen je voor in het creëren van kunst dat via de blockchain verkocht kan worden.

 

Inmiddels kun je heel wat kunst ontdekken en aanschaffen via zogenaamde marktplaatsen op de blockchain. Het is onder andere mogelijk om Beeple Art aan te schaffen. Maar wat is Beeple Art precies en welke opties zijn er? Dat leggen we hier aan je uit.

Beeple art

Wat is Beeple Art?

Beeple Art is een verzamelnaam van alle kunst die wordt gemaakt door Beeple. Beeple is de artiestennaam van Mike Winkelmann. Deze kunstenaar werd wereldberoemd omdat hij een NFT kunstwerk maakte en verkocht voor 69 miljoen dollar. Dit kunstwerk heeft de naam ‘Everydays’ en bestaat uit een compilatie van vijfduizend afbeeldingen die in afgelopen 13 jaar werden gemaakt, de grootte bedraagt 21.096 bij 21.069 pixels. 

 

Het is tot nu toe een van de drie duurst geveilde kunstwerken van levende kunstenaars. Het kunstwerk is een NFT: dit betekent dat het een digitaal eigendomscertificaat is. Voor iedereen op het internet is de afbeelding zichtbaar, maar het behoort aan een iemand toe, de persoon die deze NFT heeft gekocht. 

Beeple Art: een nieuwe uiting van virtuele kunst

Op dit moment is het goed mogelijk om zogenaamde Beeple Art te kopen. Dit is kunst dat in de vorm van een NFT wordt aangeboden op marktplaatsen op de blockchain.

 

Voordat hij het kunstwerk Everydays: The First 5000 days verkocht, verkocht hij meerdere NFT’s op het platform Nifty Gateway. Dit leverde Beeple, alias Winkelmann, al 4 miljoen dollar op. De meeste kunst werd gekocht door Metakovan, een anonieme oprichter van cryptofonds Metapurse.

 

Het is goed mogelijk om Beeple Art online te bewonderen: het is voor iedereen zichtbaar. Je kunt daardoor een kijkje krijgen in de bijzondere virtuele kunstwereld. De werken van Beeple bevatten veel animatiefiguren die op een bijzondere manier worden tentoongesteld. Popcultuur met sciencefiction door de blender: het is een manier waarop de werken van Beeple worden omschreven. Ook de actualiteit komt veel terug. Zo zijn er ook afbeeldingen met bekende publieke figuren als Donald Trump en Kim Jong Un.

 

Wanneer je echter de eigenaar wilt worden van een bijzonder kunstwerk van Beeple, kun je deze via een NFT marktplaats kopen. Beeple Art kopen is dan ook goed mogelijk. Door Beeple op Twitter te volgen kun je zien waar je zijn nieuwste Beeple Art kunt kopen. Mogelijk kun je het straks deze NFT kopen op Opensea.io.

 

Ook leuk: