Deze 5 dingen moet je weten over Tezos

NFT’s kopen en verkopen? Daarvoor heb je een platform nodig waarmee dit mogelijk is. Tezos behoort tot een van de mogelijkheden. Maar wat moet je weten over Tezos voordat je hiermee aan de slag gaat? Op deze pagina lees je 5 dingen die je moet weten over Tezos.

1: Tezos als populair platform

Tezos is een gedecentraliseerd applicatie-platform waarop je slimme contracten maakt en verwerkt. De blockchain is zelf-modulair en kan zelf veranderingen doorvoeren om de technologie up to date te houden. Tezos werd opgericht door Arthur en Kathleen Breitmann en groeide snel uit tot de meest succesvolle ICO. Dit stokje werd later overgenomen door Filecoin. Op dit moment behoort Tezos tot een veelbelovend cryptocurrency project: dit komt onder andere door de on-chain governance. Dankzij de nieuwe ontwikkelingen is de vooruitgang gestaag en vormt Tezos een geduchte concurrent van Ethereum.

2: Voor minder dan $10 verzamel je kunst op Tezos

Wanneer je op zoek bent naar hoge kwaliteit kunst hoef je hier niet veel voor te betalen. Veel van de kunst die je op Tezos koopt, kost gemiddeld 1 tez en dit staat gelijk aan $4. Je kunt daardoor altijd een leuke NFT vinden voor je nieuwe verzameling, zonder dat je hier veel voor hoeft te betalen. Het verzamelen van NFT’s hoeft niet duur te zijn en dit wordt onder andere bewezen door Tezos.

3: De transactiekosten liggen laag

In de zoektocht naar een goed platform voor het verhandelen van NFT’s heb je verschillende mogelijkheden. Tezos is waarschijnlijk niet de eerste blockchain waar je aan denkt, maar het is zeker slim om je opties te verkennen. Want Tezos biedt niet alleen goedkope kunst, maar ook lage prijzen voor transacties. Je betaalt slechts een paar cent om een transactie te doen en dit maakt Tezos een zeer goede keuze.

4: Tezos kent een zeer simpele onboarding

Het maakt niet uit of je kennis hebt van NFT’s of niet. Bij Ethereum of Polygon moet je als gebruiker je wallet adres geven om een NFT te kunnen sturen. Dit betekent dat de persoon naar wie je iets wilt sturen, bekendheid moet hebben met NFT. Dit is in veel gevallen nog een te hoge drempel om te starten met NFT’s. Bij Tezos is dit niet het geval: je kunt als gebruiker NFT’s mailen naar iedereen, ook mensen zonder wallet. De NFT’s worden in dit geval gestuurd naar een normaal mailadres.

5: Ontdek veel nieuwe kunstenaars op Tezos

Het gebruik van tags om kunst te zoeken zorgt ervoor dat je maar een beperkt aantal kunstwerken ontvangt. Wanneer je een NFT met een thema wilt kopen is de kans groot dat je een zeldzame NFT tegenkomt. Wanneer artiesten op Tezos gebruik maken van tags voor hun werk is het veel makkelijker voor mensen om kunstwerken te vinden binnen een specifiek thema. Het gebruik van tags op Tezos biedt voor zowel artiesten als gebruikers voordelen.

 

Bekijk ook:

  1. Nifty Gateway Afnemende Vraag Op Primaire-en secundaire markten
  2. NFT verkopen in 5 stappen